Bonsai Hikayem

Bonsai Hikayem

Bonsai Sanatı ile 2010 yılında Yalova Bonsai Art ta Hasan Şimşek aracılığıyla tanıştım. O güne kadar Bonsai sanatı ile ilgili her hangi bir bilgiye sahip değildim bu küçük ağaçların büyük dünyası ilgimi çekti. 
Tanıştığım tarih itibariyle bonsai sanatı çalışmalarına bende katılmaya başladım. Bir yandan koleksiyonu oluşturan ağaçlar üzerindeki çalışmalara yardımcı olurken bir yandan da bu sanatın daha fazla kişiye ulaştırılabilmesi adına girişimlerde bulundum. Bu bağlamda Yalova Bonsai Art olarak ilk sergimizi  2011 yılında Bursa ilinde ki Anatolium AVM de gerçekleştirdik izleyen yıllarda Ülkemizin değişik illerinde çok sayıda mini sergi ve atölye çalışmaları düzenledik. Binlerce kişiye bonsai sanatı hakkında bilgilendirme yaptık. Bu kişilerden bazıları bugün bonsai sanatı içerisinde yer almaktadır.

Çalışmalarımızı sürdürürken bir yandan da şahsi koleksiyonumuz için bonsailer ayırmaya başladık ayrılan bu bonsailer zaman içerisinde önemli bir sayıya ulaştı Hayrettin Karaca koleksiyonunun bir kısmınında koleksiyonumuza dahil edilmesiyle elimizde oldukça önemli bir birikim meydana geldi.

Misafirlerimiz bahçemizi ziyaretlerinde koleksiyon hakkında sürekli beğenilerini ifade ediyorlardı. Bu da bizi bonsailerimizin daha kalıcı ve profesyonel bir ortamda sergilenmesi fikrine yöneltti. Bu ortamların dünya da genelde müzeler şeklinde olduğunu gördük konu ile ilgili çevremizdeki kişilerden fikirler almaya başladık konuyu çalıştığım kurumun Müdürü Sn; Suat Parıldar’ın yönlendirmesi ile İl Genel Meclis Başkanı Sn; Hasan Soygüzel ile paylaştık kendisi de Bonsai Müzesi fikrinin Yalova için çok değerli olduğunu ifade ettiler ve sonrasında kurulan proje ekibi ile hızlı bir ilerleme sağlanmış oldu.

2022 yılı sonunda kurulması planlanan Türkiye’nin ilk Bonsai Müzesin in kurulum sürecinde emeği geçen tüm kurum ve kişilere teşekkür eder kurulacak olan bu müzenin İlimize ve Ülkemize hayırlı olmasını temenni ederim.

Osman ÇALIŞKAN 
Bonsai Sanatçısı